AED

Waarom zou u een CardiAid AED in uw pand aanschaffen?

Omdat een plotselinge hartstilstand op ieder moment en overal kan voorkomen. Meestal zijn er vooraf geen signalen die duiden op hartproblemen. Aangezien mensen een groot deel van de tijd op hun werk doorbrengen is het belangrijk een CardiAid in de buurt te hebben.Is een AED Defibrillator verplicht? In principe niet maar het kan zijn dat een AED in uw bedrijf gezien kan worden als een noodzaak weergegeven door een Risico inventarisatie en evaluatie. (RI&E)

NSO Trainingen levert CardiAid AED niet alleen in de regio ( Almelo, Borne, Enschede en Hengelo ) maar door heel Nederland,  bedrijven in plaatsen als Apeldoorn, Arnhem, Amsterdam, Deventer en Utrecht behoren tot onze klantenkring.

Enkele feiten
Elk jaar sterven duizenden mensen aan een plotselinge hartstilstand. Alleen al in Europa betreft het meer dan 400.000 mensen per jaar.   Wanneer iemand vanwege een plotselinge hartstilstand in elkaar zakt, is het essentieel dat gebruik wordt gemaakt van een AED-apparaat (een automatische externe defibrillator) en reanimatie (cardio-pulmonaire resuscitatie), als men enige kans op herstel wil hebben.   Tijdige defibrillatie met een AED-apparaat is een essentiële schakel in de keten van overleven, aangezien de tijd tussen het ineenzakken en defibrillatie een sleutelfactor is in het overleven van een hartstilstand. Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer in het geval van patiënten met ventriculaire fibrillatie vroegtijdige defibrillatie binnen een minuut wordt toegepast, de kans 90% is dat het leven van het slachtoffer kan worden gered. Hierna daalt de overlevingskans met 7-10% per minuut. Niet handelen is de slechtste optie.

Wat is een automatische externe defibrillator (AED)?
Een AED is een toestel dat automatisch hartritmes analyseert, waarna degene die het toestel bedient een advies krijgt om een schok toe te brengen, als het hart een fataal ritme heeft. AED’s zijn veilig en voorzien alleen in schokken in gevallen waarin iemand een fataal hartritme heeft. Iemand die geen medisch hulpverlener is, kan met zeer weinig training op een veilige en effectieve manier gebruik maken van AED’s.

Hoe werkt een AED?
Een computer in de defibrillator geeft een analyse van het hartritme van het slachtoffer. Het apparaat geeft aan of een schok nodig is. Er zijn apparaten die het slachtoffer automatisch een schok geven wanneer dat nodig is. Bij andere apparaten moet degene die het toestel bedient op een knop drukken om de schok toe te dienen. De schok wordt toegediend door middel van pads die op de ontblote borst van het slachtoffer worden geplakt. De schok verdooft het hart en stopt daarbij de afwijkende hartactiviteit, waardoor een normaal hartritme kan terugkomen.

Hoeveel tijd heb ik voor de behandeling van een plotselinge hartstilstand?
U hebt slechts enkele minuten om het leven van een patiënt met een plotselinge hartstilstand te redden. Dit komt omdat de overlevingskans per minuut met 10% afneemt.