EHBO

Eerste Hulp Bij Ongevallen of Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO), tegenwoordig bekend onder de naam Eerstehulpverlener, is hulp die door personen of werknemers geboden kan worden in afwachting van professionele Eerstehulpverleners, zoals de ambulancezorgverlening.

EHBO wordt verleend in elke situatie waar (levensbedreigende) letsels en stoornissen zijn opgetreden, maar ook kleinere letsels kunnen door EHBO’ers worden behandeld.

NSO Trainingen verzorgd trainingen in samenwerking met het oranje kruis om dergelijke hulp te kunnen verlenen. Het opleidingsniveau kan variëren per organisatie en behoefte of noodzaak, van een basisreanimatiecursus tot een volwaardige en uitgebreide EHBO-cursus. Wij verzorgen EHBO Trainingen in de regio Twente zoals Almelo, Borne, Enschede, Nijverdal, Rijssen en Oldenzaal

Op aanvraag verlenen wij graag deze dienst.

Toelating
Aan deze opleiding worden behoudens een normale fysieke en psychische conditie geen toelatingseisen gesteld.

Docenten
De opleiding wordt gegeven door gediplomeerde docenten.
Certificering Alle cursisten sluiten deze cursus af met een examen. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers het certificaat.

Werkwijze
De praktijkoefeningen worden ondersteund door een theoretische toelichting. Het accent van de opleiding ligt op de praktijk. De deelnemer dient voor aanvang van de opleiding het cursusboek te bestuderen.

Locatie
De cursus wordt gegeven op onze vaste opleidingslocatie. Indien het gaat om meerdere kandidaten kan de cursus op uw locatie worden verzorgd bij een minimum van 8 deelnemers.

Tijdsplanning
4 dagen inclusief examens.